version in English

Sini Sha! (Синиша Рудан)
је друштвено/еко ангажовани песник, писац кратких прича, (слем) поетски перформер, artivist (уметник+активиста), интернационални предавач и истраживач. Посвећен је уметничком и научном истраживању колективне креативности, колаборације, иновације, перформанс активизма и перформанса за развој (заједнице). По професији је MasterSci, компјутерске науке.

Његовa поезија и кратке приче награђeни су и објављени у књигама, као и у интернационалним часописима, од Италије до Индије, укључујући Међународни књижевни часопис Formafluens, који се издаје у сарадњи са Удружењем писаца Италије.
Изводи поезију и кратке приче као финалиста на међународним фестивалима.

YT: http://bit.ly/SiniSha_Youtube
Facebook: http://bit.ly/sinishart

Sini Sha! изводи поезију на 4 континента и преко 15 земаља: Србија, Хрватска, Америка ("Nuyorican Poets Café", интернационални симбол слем поетске сцене у Њујорку), Беч, Лондон, Атина, Будимпешта, Норвешка, Русија, Цирих, Малта, Кипар, Индија, Латвија, Португал, Словенија, Немачка, Ирска, Нигерија и Италија. Поезија му је преведена и он је изводи на енглеском, немачком, шпанском, италијанском и српском језику.

Освојио је/поделио 2. место на Националном такмичењу за Најбољег српског слем песника (2014), као и бронзу на Фестивалу Слем поезије, квалификацијама за Европски шампионат Слем поезије (2013).

Учествовао је као песник и сликар на Festival internazionale di poesia di Milano (Италија, 2018), The Electronic Literature Organization Conference & Media Arts Festival (Ирска, 2019) и African Electronic Literature Alliance International Workshop Conference (Нигерија, 2021).

Организатор/ментор је више поетских / перформанс радионица и курсева, већином у форми CoLaboArthon-а и подржаних Colabo.Space-ом. Обоје су резултат истраживања и развоја друшвено-ИТ екосистема од стране Синише и њиховог тима, за подршку колективног писања поезије, стварања уметности и перформанса - преко граница и језика, као и за као и за подршку колективне креативности, мултидисциплинарног дијалога и друштвеног добра.

Синиша пише од 1994. г. и 1997. г. осваја 2. место на државном поетском такмичењу. Биран је међу 10 најбољих младих песника од стране жирија радио Београда. Још увек нема стрпљења за дуже форме, те пише поезију и приче. Трениран је од стране Marc Smith-а, оснивача Слем поезије. Он слика - инспирисан надреализмом и експресионизмом.

Он остварује своја интересовања кроз низ регионалних и међународних позиција:

  • ко-оснивач ChaOS-а - НВО који повезује уметнике и научнике у хумане и културолошке пројекте;
  • ко-креатор CoLaboArthon-а - (дигитални) екосистем којим песници, уметници и истраживачи - ко-креирају широм света;
  • ко-оснивач ReMaking Tesla - Праксе које стварају Генија интернац. форум интерактивне и ИТ-обогаћене едукације за колективну креативност и иновацију;
  • Пројектни менаџер Poezin слем трупе са којом и наступа.
  • Председник организационог одбора Climathon Belgrade. Climathon је највећа колективна климатска акција у свету
  • ко-оснивач Protopia Lab Србија/Норвешка, и члан Protopia International Core тима
  • Knowledge Federation, интернационална организација за системску иновацију.
  • PPLG (Play/Perform/Learn/Grow-Creative community practices) Conference - члан организационог (медија) тима
  • AELAIWC (African Electronic Literature Alliance Internat. W. Conference) члан организ. тима.