Синиша Рудан (Sini Sha!)
је (слем) песник (поетски перформер), интернационални говорник, истраживач и предавач. Посвећен је уметничком и научном истраживању из области колективне креативности, колаборације, иновације, перформанс активизма и перформанса за друштвени развој. По професији је MasterSci, ИТ.

http://bit.ly/SiniSha_Youtube
Facebook: http://bit.ly/sinishart

Његова поезија је преведена и он је изводи на енглеском, немачком, шпанском, италијанском и српском језику.

Пише од 1994. г. и као средњошколац 1997. г. осваја 2. место на државном поетском такмичењу. Још увек нема стрпљења за дуже форме, те пише поезију и приче. Кроз низ такмичења, његове приче и поезија су награђене и објављене у књигама и међународним и домаћим часописима. Изводио их је као финалиста на више фестивала.

Учествовао је као песник и сликар на Festival internazionale di poesia di Milano (Милан, Италија, 2018) и The Electronic Literature Organization Conference & Media Arts Festival (Ирска, 2019).
Oсвојио је бронзу на Фестивалу Слем поезије, квалификацијама за Европски шампионат Слем поезије (2013).Освојио је/поделио 2. место на Националном такмичењу за Најбољег српског слем песника (2014).

Организатор/ментор је више перформанс / поетских радионица и курсева, већином обогаћених www.Colabo.Space*-*ом за подршку колективног писања поезије, стварања уметности и перформанса - преко граница и језика. Sini Sha! је трениран и од стране Marc Smith-а, оснивача Слем поезије.
Он и његов тим развијају ИТ-екосистем www.colabo.space за увећање колективне креативности, ко-креацију, мултисциплинарни дијалог и подршку мултидисциплинарног дијалога.

Sini Sha! изводи поезију на 3 континтента и преко 15 земаља: Србија, Хрватска, Америка ("Nuyorican Poets Café", интернационални симбол слем поетске сцене у Њујорку), Беч (Аустрија), Лондон, Атина (Грчка), Будимпешта (Мађарска), Осло (Норвешка), Русија, Цирих (Швајцарска), Малта, Кипар, Индија, Латвија, Португал, Словенија, Немачка, Ирска и Италија.

Синиша слика - инспирисан је надреализмом и експресионизмом.
Он остварује своја интересовања кроз низ регионалних и међународних позиција:

  • ко-оснивач ChaOS-а - НВО који повезује уметнике и научнике за хумане и културолошке пројекте;
  • ко-креатор CoLaboArthon-а - скуп методологија и технологија које интернационално повезју песнике, уметнике и истраживаче у дијалог, ко-креацију и развој;
  • ко-оснивач “ReMaking Tesla - Праксе које стварају Генија” Интернационални форум интерактивне и ИТ-обогаћене едукације зарад колективне креативности и иновације;
  • Пројектни менаџер “Poezin слем трупе*”* са којом и наступа;
  • ко-оснивач Protopia Lab Србија/Норвешка;
  • PPLG (Play/Perform/Learn/Grow-Creative community practices) Conference - члан организационог (медија) тима.